Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

CE DYNAMIC Korlátolt Felelősségű Társaság
PROJEKTINDÍTÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

 

 

A CE DYNAMIC KFT. ÉS ÉPGÉPSZERVIZ KFT. ALKOTTA KONZORCIUM A NEMZETI KUTATÁSI FEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS ALAPBÓL BIZTOSÍTOTT TÁMOGATÁSBÓL, KUTATÁS-FEJLESZTÉSI PROJEKTET VALÓSÍT MEG A „VÁLLALATOK K+F+I TEVÉKENYSÉGÉNEK TÁMOGATÁSA” PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KERETÉBEN.

 

A CE DYNAMIC Kft. és az ÉPGÉPSZERVIZ Kft. megkezdte a „Nagy mobilitású, környezettudatos, betongyártó rendszer kifejlesztése” című KFI_16-1-2017-0519 azonosítószámú kutatás-fejlesztési projektjét.

 

A konzorciumvezető CE DYNAMIC Kft. betongyárak kiszolgáló munkagépek kereskedelmével, üzembehelyezésével és javításával foglalkozó vállalkozás fő tevékenységét tekintve. Ezen tapasztalatok, valamint az ügyfelektől érkezett visszajelzések indukálták a fejlesztési projekt megindítását. A konzorciumi partner ÉPGÉPSZERVIZ Kft. – mint betongyárak építésével, korszerűsítésével foglalkozó vállalkozás – szakmai tapasztalata szervesen illeszkedik a kutatási tevékenységhez. A két cég összefogása eredményeképp létrejövő fejlesztés jelentős előrelépést jelent majd mind gazdaságosság, mind környezettudatosság szempontjából.

 

A projekt célja egy olyan nagy mobilitású, környezettudatos és energiahatékony betongyártó technológia kifejlesztése, mely ötvözi a nagyüzemi betongyártás minőségét és teljesítményét egy nagy mobilitású moduláris rendszer rugalmasságával a lehető legmagasabb szintű környezeti tudatosság és energia hatékonyság érdekében.

 

A fejlesztés eredményeképpen a létrejövő technológia gyorsabb, költséghatékonyabb áttelepíthetőséget biztosít, mellyel elkerülhetővé válik a daruzással járó költség és munkaerő szükséglet. A hosszabb élettartamú komponenseknek köszönhetően kisebb karbantartási igényű, alacsony fenntartási költségű gépek tudnak piacra jutni, az ürítésből fellépő gravitációs energiát hasznosítva, valamint az alkatrészek súlycsökkentése okán jelentős energiamegtakarítás érhető el. Továbbá modern szigetelőanyagok beépítésével csökken a környezet zajterhelése, javítva ezzel a munkakörülményeket, valamint az egyedi fejlesztésű vezérlésnek köszönhetően a gép fejlett mérési és adagolási rendszerrel fog rendelkezni, ezáltal azonos teljesítmény mellett akár 10%-kal is javul majd az alapanyag felhasználás, könnyen átlátható kezelőfelülettel.

 

A projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési És Innovációs Alap finanszírozásával 465,46 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg, 2018. július 30. és 2020. július 29. között

 

A részletes projektindító sajtóközleményt itt találja!

 

Kutatás-fejlesztési területeink:

-          Ügyfelek igényeinek megfelelő munkagép átalakítások, fejlesztések

 

-    A munkagépek forgalmazása által, illetve az ügyfeleinktől szerzett tapasztalatainkat felhasználva új építőipari technológia kifejlesztését tervezzük hamarosan.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!